Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2011

Μαύρη κωμωδία





Ένα ευφυέστατο μονόπρακτο του Αγγλοεβραίου θεατρικού συγγραφέα Peter Shaffer.
Ο γλύπτης Μίλερ και η αρραβωνιαστικιά του Κάρολ περιμένουν τον πολυεκατομμυριούχο Μπάμπεργκερ, που θα αγοράσει έργα του απένταρου νεαρού καλλιτέχνη,  και τον πατέρα της Κάρολ, το συνταγματάρχη Μέλκετ, για να του ακακοινώσουν επισήμως το γάμο τους.
Για τις ανάγκες της γιορτής έχουν "δανειστεί' μερικά έπιπλα από τον ομοφυλόφιλο ηλικιωμένο γείτονά τους, τον Χάρολντ, ο οποίος λείπει σε ταξίδι εκτός Λονδίνου.
Όμως, μόλις τα ετοίμασαν όλα, γίνεται ξαφνική διακοπή ρεύματος και στο σπίτι δε διαθέτουν όχι κάποιο κερί, αλλά ούτε καν ένα σπίρτο!
Σαν να μην τους έφτανε αυτή η ατυχία, καταφθάνουν στο διαμέρισμα η κουτσομπόλα γειτόνισσά τους, η δεσποινίς Φέρνιβαλ, και λίγο αργότερα και ο Χάρολντ, που διέκοψε απρόσμενα το ταξίδι του.
Το ίδιο βράδυ καταφθάνει και η παλιά ερωμένη του καλλιτέχνη, η Κλέα, ο πραγματικός όπως αποδεικνύεται έρωτας του Μίλερ.
Πόσα ακόμη μυστικά θα αποκαλυφθούν μέσα στα σκοτάδια του διαμερίσματος;

Μια καλά σκηνοθετημένη παράσταση, τόσο 'δεμένη" που όλοι ανεξαιρέτως οι ηθοποιοί παίζουν αρκετά καλά.

Ξεχώρισα τον Θανάση Τσαλταμπάση στο δεύτερο ρόλο του ηλεκτρολόγου/φιλόσοφου που έρχεται για να επισκευάσει το δίκτυο, την Πηνελόπη Αναστασοπούλου στο ρόλο της Κλέας και φυσικά τον Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη στον πρωταγωνιστικό ρόλο του γλύπτη Μίλερ.

Η 'Μαύρη Κωμωδία' σε σκηνοθεσία Πέτρου Φιλιππίδη παρουσιάζεται σε καινούργια μετάφραση-διασκευή που υπογράφεται από τους Πέτρο Φιλιππίδη και Χρήστο Σιμαρδάνη και με πρωταγωνιστές τους: Τάσο Χαλκιά, Ζέτα Δούκα, Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη, Χριστίνα Τσάφου, Χρήστο Σιμαρδάνη, Πηνελόπη Αναστασοπούλου, Θανάση Τσαλταμπάση και Χρήστο Συριώτη.
Τα σκηνικά είναι του Γιώργου Γαβαλά και τα κοστούμια του Γιάννη Μετζικώφ. Τους φωτισμούς έχει αναλάβει η Κατερίνα Μαραγκουδάκη και τη μουσική επιμέλεια ο Ιάκωβος Δρόσος.
Θέατρο Μουσούρη, Πλατεία Καρύτση 7, Αθήνα
€25, €18 (Φοιτητικό / λαϊκή απογευματινή), €26 (Σάββατο βράδυ)

Διαβάστε και την κριτική
στο https://whoneedsthecritics.wordpress.com/2010/11/24/%CE%BC%CE%B1%CF%8D%CF%81%CE%B7-%CE%BA%CF%89%CE%BC%CF%89%CE%B4%CE%AF%CE%B1/

Σάββατο 1 Ιανουαρίου 2011

Πειρατές



Μια μουσική παράσταση στη σκηνή του LIDO MUSIC THEATRE  [Ζωοδόχου Πηγής 3].

Σενάριο-σκημοθεσία Μπέσσυ Μάλφα
σύνθεση-ενορχήστρωση Γιώργος Χατζής
σκηνογραφία Κώστας Κοντός

Παίζουν και τραγουδούν:
Βαγγέλης Γιαννάκης
Θανάσης Δοβρής
Μιχάλης Ιατρόπουλος
Μπέσσυ Μάλφα
Κατερίνα Παπουτσάκη
Γεράσιμος Σκιαδαρέσης
Ορέστης Τζιόβας
Ευτυχία Φαναριώτη
Γιώργος Χατζής

Μια τετράωρη πανδαισία χορού και τραγουδιών.
Εξαιρετικός ο άνθρωπος-ορχήστρα Γιώργος Χατζής, πολύ καλός ο μπουζουκτζής Παναγιώτης Αλεξίου, εκφραστικότατη σε δύσκολα τραγούδια η Μπέσσυ Μάλφα, καλός τραγουδιστής ο Βαγγέλης Γιαννάκης, και πολύ ναζιάρα η εκρηκτική Κατερίνα Παπουτσάκη.


Πληροφορίες
http://www.oipeirates.com/